Skader på cementrør i kloakker er den største del af forsikringsskader i grundejerforeningen.
Man skal være opmærksom på, at generalforsamlingen i 2011 bestemte:
Udgifter ved kloakskader på fælleskloakledning/brønde deles solidarisk af alle ejendomme i en blok, der sammen er forbundet til det offentlige kloaknet. Skader på stikledninger fra eget hus til fælles samlebrønd er ikke omfattet af oven nævnte.
Hvis kloakskaden er på en samlebrønd eller på stikledningen, som fører ud fra samlebrønden til det offentlige kloak , så skal udgifterne deles ligeligt mellem alle hustande i den blok, som den pågældende kloak betjener. Regningen for arbejdet skal derfor i dette tilfælde udstedes til Grundejerforeningen, hvorefter Grundejerforeningen vil opkræve hver lodsejer deres andel af udgifterne.
Hvis kloakskaden er på forbindelsen mellem hus og samlebrønd, så påhviler alle udgifter den enkelte lodsejer.
Vi gør opmærksom på, at ingen har lov til selv at udføre reparationer på kloakinstallationerne.
Dette skal udføres af en aut. kloakmester.
På generalforsamlingerne i 2011 og 2018 vedtog man regler omkring deling af udgifterne ved reparation efter skader på fælles kloak-, vand- og fjernvarmerør i en boligblok. Det er vedtaget, at udgifterne til reparation af skader på fælles kloak-, vand- og fjernvarmerør deles solidarisk mellem alle ejendomme i en boligblok der er forbundet sammen til kloak-, vand- eller fjernvarmenettet.
For kloakker gælder det skader på fælles kloakledning og brønde. Dog ikke stikledninger fra eget hus til samlebrønde. For vand eller fjernvarme gælder det på rørføring fra overgangen til offentligt net og første
stophane i den enkelte ejendom. Det har desværre på det sidste vist sig, at der ikke er klarhed over hvilken procedure, der skal følges i forbindelse med den slags skader.
Bestyrelsen skal derfor præcisere, at proceduren er som følger:
Bestyrelsen for Grundejerforeningen Rørlandsvænge, januar 2019.
Hvis man har mistanke om rotter på sin matrikel, så er det den enkelte beboers pligt at anmelde dette til kommunens rottebekæmpelse. Dette kan enten ske på telefon 72 33 33 33 eller på Kommunens hjemmeside.